OMEZENÍ PLÝTVÁNÍ

Každý Čech v průměru vyhodí 57 kg jídla ročně. To znamená, že pro celou Českou republiku se pak jedná o 600 tisíc tun potravinového odpadu za rok. Nejčastějším důvodem k vyhození jídla je jeho zkažení (především zeleniny a pečiva). Další příčinou je, že si jídla uvaříme, připravíme nebo naservírujeme příliš mnoho. Dohromady takto lidé v Česku proplýtvají 355 000 tun potravin ročně.

Preferujeme objednávkový systém

Studenti s aktivním stravovacím účtem mohou využít systém objednávání jídel. Objednávka oběda musí být provedena do 14.15 hodin minimálně 48 hodin předem, a to pomocí aplikace WebKredit nebo MobilKredit. Tento systém mohou stejně tak využívat i zaměstnanci univerzity. Ostatní strávníci si jídlo mohou objednat po zakoupení stravovací karty MU.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info