OMEZENÍ PLÝTVÁNÍ

Každý Čech v průměru vyhodí 57 kg jídla ročně. To znamená, že pro celou Českou republiku se pak jedná o 600 tisíc tun potravinového odpadu za rok. Nejčastějším důvodem k vyhození jídla je jeho zkažení (především zeleniny a pečiva). Další příčinou je, že si jídla uvaříme, připravíme nebo naservírujeme příliš mnoho. Dohromady takto lidé v Česku proplýtvají 355 000 tun potravin ročně.

Postupná výměna gastrotechnologií

Postupně měníme starou energeticky náročnou technologii za novou, méně energeticky náročnou.

Podařila se nám modernizace chladících a mrazících zařízení na menze Vinařská, s využitím dotace z programu na podporu energetické účinnosti a snižování emisí skleníkových plynů v celkové hodnotě 2 mil. Kč, přičemž 50 % částky byla zmíněná dotace. Odhadovaná energetická úspora činí minimálně 40 % oproti původní spotřebě.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info