Kysané zelí v kuchyni
Vážení hosté,
přijďte ochutnat naše pokrmy z kysaného zelí, které si můžete objednat přes aplikaci WebKredit nebo MobilKredit.
Studující a zaměstnanci Masarykovy univerzity chválí v menzách kvalitu jídel i velikost porcí, naopak nejdůležitějším faktorem, proč menzy nenavštěvují častěji, je podle nich příliš vysoká cena jídel. Takový závěr vyplynul z výsledků dotazníkového šetření o poskytovaných službách ve stravovacích zařízeních Masarykovy univerzity, které v průběhu listopadu uspořádala Studentská komora AS MU (SKAS).
Průzkumu se zúčastnilo 3 878 studujících a 759 zaměstnanců Masarykovy univerzity, což představuje zhruba 10 procent všech osob napříč MU.
„Z výsledků anonymního internetového dotazníku vyplynulo, že studentům nejvíce záleží na ceně jídel, a to ať už menzy navštěvují pravidelně, občas nebo vůbec. Naopak kvalitu jídla, velikost porcí a přívětivost personálu hodnotí ve svých odpovědích převážně pozitivně. Z možných změn většina dotázaných podpořila zúžení nabídky jídel na 4 druhy s cílem udržet jejich cenu na nižší hladině, a stejně tak možné omezení provozu menz s cílem snížit jejich ztrátovost,“ popsal člen SKAS Tomáš Vojtíšek.
Více informací najdete v zápisu ze zasedání Stravovací komise MU z 29. listopadu 2023 a v prezentaci.
Vážení hosté,
přijďte ochutnat naše pokrmy z kysaného zelí, které si můžete objednat přes aplikaci WebKredit nebo MobilKredit.
Okusil chutě všech mezinárodních kuchyní, zkušenosti sbíral v Německu i ve Francii od světových šéfkuchařů a na talíři měl hada, zebru i bizona. Po pětačtyřiceti letech v oboru, kdy šéfoval kuchyním v brněnských hotelech International nebo Voroněž, působí Petr Klimeš poslední čtyři roky na pozici koordinátora stravovacího provozu Správy kolejí a menz MU (SKM MU).